De zwemfotograaf

 

DSC_7109_bewerkt-1DSC_7117_bewerkt-1DSC_7126_bewerkt-1

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer uw kind in 2016  bij ons met de zwemlessen begint, krijgt u van ons een leuke welkomstattentie aangeboden. Gedurende de zwemcursus zal er door een professionele zwemfotograaf een aantal leuke foto’s worden gemaakt. Deze foto’s worden samengevoegd in een persoonlijk afgeschermd online portfolio van uw kind. Dit portfolio krijgt u van ons aangeboden. U alleen kunt uw eigen fotoserie zien door middel van een persoonlijke inlogcode.

Wij werken hiertoe samen met zwemfotograaf Trudy van het bedrijf Kijkbeeld. Zij heeft een jarenlange ervaring in het werken met kinderen binnen haar werk in de kinderopvang. Zij heeft tevens de opleiding toegepaste psychologie gevolgd.

Hoe gaat het foto’s maken in zijn werk?
Wanneer uw kind komt zwemmen krijgt u een brief waarin u de informatie over deze welkomstattentie zult ontvangen. Nadat vervolgens door Trudy de eerste foto’s zijn gemaakt, krijgt u vanuit Kijkbeeld een persoonlijke inlogcode via de mail toegestuurd. Tevens zal daar een verdere uitleg bij zitten. Met deze code kunt u bij Kijkbeeld inloggen in uw eigen portfolio of ook wel cliënt-site genoemd. U ziet dan vervolgens alleen foto’s van uw eigen kind en een groepsfoto. Deze foto’s kunt u niet van de site downloaden. Nadat de zwemfotograaf een tweede keer de zwemles heeft bezocht, worden er weer nieuwe foto’s toegevoegd aan de cliënt-site. Ook hiervan wordt u via een mail van Kijkbeeld op de hoogte gebracht. In totaal heeft u dan uiteindelijk acht foto’s en een groepsfoto. De foto’s worden in de huisstijl van Sneller Leren Zwemmen gepresenteerd met een leuk muziekje erbij. De serie foto’s blijven in totaal 7 maanden na de eerste serie online staan en daarna wordt de cliënt-site verwijderd.

Wat als ik geen gebruik wil maken van dit aanbod?
Wanneer u geen gebruik wilt maken van dit cadeau, kunt u dit kenbaar maken door binnen vijf dagen nadat u de brief heeft gehad een mail te sturen naar info@kijkbeeld.nl onder vermelding van de naam van uw kind en de locatie. De zwemfotograaf zorgt er dan voor dat u kind niet op de foto gaat en u geen portfolio krijgt. Wat betreft de groepsfoto zal uw kind dan tijdens het maken van de foto even uit de groep worden geplaatst.

Kan ik ook de foto’s uit mijn portfolio ook laten afdrukken?
Ja dat kan zeker. Aan uw persoonlijke site is een webwinkel verbonden. In deze webwinkel kunt u losse afdrukken kopen in allerlei formaten maar ook bijvoorbeeld een canvas doek, een foto op hout, een hoes voor de smartphone of tablet en meer.

Is het vergelijkbaar met de schoolfotograaf?
Nee eigenlijk niet. De schoolfotograaf maakt puur een portret in een paar seconden. En hierdoor herkent u soms uw eigen kind niet terug op de foto. De zwemfotograaf neemt de tijd om er voor te zorgen dat uw kind het foto’s maken als iets leuks ervaart. Hierdoor ontstaan er spontane foto’s waarin u uw kind herkent. Ze maakt niet alleen portretten maar wil met een serie foto’s een beeld schetsen van een belangrijk onderdeel uit het leventje van uw kind; de zwemlessen.

Ik heb twee kinderen op zwemles hoe gaat het dan?
Trudy maakt dan naast een aantal individuele foto’s ook een paar foto’s van waar ze samen op staan. U krijgt dan een gecombineerd portfolio van beide kinderen.

Mijn kind zit al op zwemles krijgen wij nu geen portfolio?
Dit project zal medio maart starten. Ter overbrugging zullen wij in het begin alle kinderen voorzien van een portfolio.