Zwemlessen en Diploma’s

De Zwemlessen en Diploma’s

             KMBT_C224e-20151230125132Afdrukken

Zwemschool Sneller Leren Zwemmen leidt op tot de diploma’s van de IFSTA. (the International Federation of Swimming Teachers Associations) Deze organisatie levert in meer dan 20 landen uit de hele wereld de zwemdiploma’s. In Nederland worden die uitgegeven door de ENVOZ. De ENVOZ is een erkend opleidings- en exameninstituut internationale zwemdiploma’s. Uw kind krijgt van ons naast dit diploma een Internationaal Zwempaspoort uitgereikt waar de behaalde diploma’s in worden aangetekend. Door dit paspoort te tonen in binnen- en buitenland kunt u laten zien hoe zwemvaardig uw kind is. U hoeft dus geen diploma’s meer te tonen als u en uw kind gaan zwemmen in het buitenland. Het is voor uw kind een stimulans om zoveel mogelijk diploma’s te laten aantekenen.

Naast de diplomalijn van de ENVOZ, leidt onze zwemschool ook op voor het diploma SuperSpetters van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB). SuperSpetters is de zwemlesmethode van de KNZB waarbij kinderen één diploma kunnen halen wat gelijkwaardig is aan het niveau van het C-diploma. Kinderen hoeven hiermee dus niet eerst een A- dan een B- en vervolgens een C-diploma te halen… nee kinderen halen in één keer het Superspettersdiploma wat gelijk staat aan het bekende ABC niveau. Dit diploma kan in gemiddeld tien maanden worden gehaald.

Verschillende mogelijkheden om het zwemdiploma te behalen.
Zwemschool Sneller Leren Zwemmen biedt verschillende mogelijkheden waarop uw kind zijn zwemdiploma kan halen deze zijn echter wel per locatie verschillend. Kijkt u dus bij overzicht locaties op deze site naar de mogelijkheden per locatie. Hieronder worden de mogelijkheden zwemschool breed omschreven:

1. 26-weken cursus                              

26-weken cursus wil zeggen dat uw kind in 26 weken het zwemdiploma kan behalen. Dit kan omdat de lessen 1,5 uur per keer duren.  De lessen worden voornamelijk gegeven op één dagdeel in het weekend. Op enkele locaties zijn ze ook door de week mogelijk. Voor deze 26-weken cursus betaal je een vast bedrag van € 675,-.

2. Vakantiecursus

Deze lessen worden gegeven tijdens de mei-, zomer-, herfst- en kerstvakantie. Kinderen krijgen dan meerdere dagen achter elkaar zwemles, De lessen duren 3 uur per keer. Is het diploma na de vakantiecursus niet behaald, dan vervolg je de zwemles kosteloos tijdens het weekendDeze cursus is echter niet op alle locaties mogelijk. Voor deze cursus betaal je ook het vaste bedrag van
€ 675,-.

3. Reguliere cursus

De reguliere zwemlessen worden gegeven na schooltijd van maandag t/m vrijdag. Echter dit is niet op alle locaties mogelijk. Je kunt kiezen voor 1 uur zwemles per week  of 1,5 uur aaneengesloten per week.  Bij 1 uur les heeft het kind gemiddeld een jaar nodig om zijn A-diploma te behalen. Het lesgeld voor de reguliere lessen is bij 1 uur zwemmen per week €58 per maand. Bij 1,5 uur is het lesgeld €75,- per maand Lestijden zijn afhankelijk van de locatie.

4. (privéles)
SuperSpetters

De SuperSpetters zwemlessen zijn er in drie varianten.

  1. Groepsgrootte is 6 kinderen. De kinderen zullen tijdens de gebruikelijke zwemlesuren 1,5 uur zwemles krijgen. Per instructeur wordt er aan maximaal 6 kinderen de SuperSpettersmethode aangeboden. Kosten: €1495,-
    Deze cursus is op al onze locaties mogelijk.
  2. Groepsgrootte is 4 kinderen. Een instructeur zal aan maximaal 4 kinderen de SuperSpettersmethode aanbieden. Dit kan op een locatie en tijd naar keuze. Bij aanmelding kijken we naar de mogelijkheden hiertoe. Wanneer u bijvoorbeeld een zwembad thuis heeft kan de instructeur ook naar uw huis komen om daar de zwemlessen te verzorgen. Het betreft hier dus een vorm van privéles. Kosten: €1595,-
  3. Groepsgrootte is 2 kinderen. Een instructeur zal aan maximaal 2 kinderen de SuperSpettersmethode aanbieden. Dit kan op een locatie en tijd naar keuze. Bij aanmelding kijken we naar de mogelijkheden hiertoe. Wanneer u bijvoorbeeld een zwembad thuis heeft kan de instructeur ook naar uw huis komen om daar de zwemlessen te verzorgen. Het betreft hier dus een vorm van privéles. Kosten: €1695,-

De zwemslagen
Bij het zwem-ABC leren kinderen vanaf het begin vier zwemslagen:

– De enkelvoudige rugslag
– De schoolslag
– De borstcrawl
– De rugcrawl
De laatste twee zijn kennismakingsslagen. Bij ieder diploma zullen hiertoe meer vaardigheden worden aangeleerd. Behalve aan de zwemslagen zal er ook aandacht worden besteed aan allerlei oefeningen in diep water. U kunt dan denken aan de verschillende manieren van in het water gaan, het op de kant gaan, aan onderwater zwemmen, naar de bodem gaan en het klimmen en klauteren op een vlot.

Zwemveiligheid
Bij het Zwem-ABC ligt een belangrijk accent op het veilig zijn in het water. Al vanaf de eerste zwemlessen wordt hieraan aandacht besteed. Er wordt geoefend met vallen en opstaan, in het water springen en uit het water klimmen. Vanaf les 1 zwemmen de kinderen met een t-shirt. Gedurende het lestraject wordt het gekleed zwemmen verder uitgebreid.

Overzicht diploma’s

A-B-C Diploma Elementaire zwem(veiligheid)technieken
ADiploma Zwemveiligheid tonen in diep water
B-Diploma Vergroten van uithoudingsvermogen en behendigheid
C-Diploma Uitbreiding van de diverse zwem- en behendigheidstechnieken
a_diploma b_diploma c_diploma
Zwaardvis serie Kennismaking met diverse zwem- wedstrijdvormen
Zwaardvis Brons Behendigheidsvormen, zwemslagen en oriëntatie onder water
Zwaardvis Zilver Oplopende moeilijkheidsgraad en uitbreiding behendigheidsoefeningen
Zwaardvis Goud Zwemslagen, zwemmend redden behendigheid
zwaardvisBrons
Dolfijn serie Zelfredzaamheid + overlevingstechnieken
Dolfijn Brons Overlevingstechnieken
Dolfijn Zilver Uitbreiding overlevingstechnieken
Dolfijn Goud Oriëntatie in donker water
Dolfijn Diamant Omgaan met ongevallen in en op het ijs
dolfijn-brons
Vissen serie Diploma’s voor mensen met een functiebeperking
Goudvis Vrijheid van bewegen
Maanvis Zelfstandig verplaatsen en bewegen
Inktvis Zelfredzaamheid
goudvis maanvis inktvis
Afstand serie Van 200 meter tot en met 5000 metercertificaat.
200, 400, 600, 800, 1000, 1500, 3000 of 5000 meter zwemmen
afstand
Snorkeldiploma Er zijn 3 snorkeldiploma’s te behalen. Je leert de basisregels van het snorkelen, onder water oriënteren, koprollen voor en achterover. Bij het laatste diploma kun je ook samen met een vriendje met één snorkel zwemmen.
snorkel
SuperSpetters diploma  Eén diploma op C-niveau. Is vergelijkbaar met de ABC diplomalijn van de ENVOZ en de NAtionale Raad Zwemdiploma’s (NRZ)