De zwemfotograaf

Gedurende de zwemcursus is het mogelijk dat de zwemfotograaf de locatie bezoekt. Een professionele zwemfotograaf maakt een aantal leuke foto’s tijdens de zwemles. Deze foto’s worden samengevoegd in een persoonlijk afgeschermd online portfolio van uw kind. U alleen kunt uw eigen fotoserie zien door middel van een persoonlijke inlogcode.

Wij werken hiertoe samen met zwemfotograaf Trudy van het bedrijf Kijkbeeld. Zij heeft een jarenlange ervaring in het werken met kinderen binnen haar werk in de kinderopvang. Zij heeft tevens de opleiding toegepaste psychologie gevolgd.

Hoe gaat het foto’s maken in zijn werk?
Voordat de fotograaf de locatie komt bezoeken ontvangt u een brief. Nadat door Trudy foto’s zijn gemaakt, krijgt u vanuit Kijkbeeld een persoonlijke inlogcode via de mail toegestuurd. Tevens zal daar een verdere uitleg bij zitten. Met deze code kunt u bij Kijkbeeld inloggen in uw eigen portfolio of ook wel cliënt-site genoemd. U ziet dan vervolgens alleen foto’s van uw eigen kind en een groepsfoto. Deze foto’s kunt u niet van de site downloaden.  In totaal heeft u ongeveer vijf tot zes foto’s en een groepsfoto. De serie foto’s blijven in totaal twee weken online en daarna wordt de cliënt-site verwijderd.

Wat als ik geen gebruik wil maken van dit aanbod?
Wanneer u geen gebruik wilt maken van de zwemfotograaf, kunt u dit kenbaar maken door binnen drie dagen nadat u de brief heeft gehad een mail te sturen naar info@kijkbeeld.nl onder vermelding van de naam van uw kind en de locatie. De zwemfotograaf zorgt er dan voor dat uw kind niet op de foto gaat en u geen portfolio krijgt. Wat betreft de groepsfoto zal uw kind dan tijdens het maken van de foto even uit de groep worden geplaatst.

Kan ik ook de foto’s uit mijn portfolio laten afdrukken?
Ja dat kan zeker. Aan uw persoonlijke site is een webwinkel verbonden. In deze webwinkel kunt u losse afdrukken kopen in allerlei formaten maar ook bijvoorbeeld een canvas doek, een foto op hout, een hoes voor de smartphone of tablet en meer.

Is het vergelijkbaar met de schoolfotograaf?
Nee eigenlijk niet. De schoolfotograaf maakt puur een portret in een paar seconden. En hierdoor herkent u soms uw eigen kind niet terug op de foto. De zwemfotograaf neemt de tijd om er voor te zorgen dat uw kind het foto’s maken als iets leuks ervaart. Hierdoor ontstaan er spontane foto’s waarin u uw kind herkent. Ze maakt niet alleen portretten maar wil met een serie foto’s een beeld schetsen van een belangrijk onderdeel uit het leven van uw kind; de zwemlessen.

Ik heb twee of meer kinderen op zwemles hoe gaat het dan?
Trudy maakt dan naast een aantal individuele foto’s ook een paar foto’s waar ze samen op staan. U krijgt dan een gecombineerd portfolio van beide kinderen.