Diploma’s

Zwemschool Sneller Leren Zwemmen leidt de kinderen tijdens hun zwemlessen op tot de diploma’s van de IFSTA. (International Federation of Swimming Teachers Associations) Deze organisatie levert in meer dan 25 landen uit de hele wereld de zwemdiploma’s. In Nederland worden die uitgegeven door de ENVOZ. De ENVOZ is een erkend opleidings- en exameninstituut internationale zwemdiploma’s. Uw kind krijgt na het goed doorlopen van de zwemlessen ook  een Internationaal Zwempaspoort uitgereikt waar de behaalde diploma’s in worden aangetekend. Door dit paspoort te tonen in binnen- en buitenland kunt u laten zien hoe zwemvaardig uw kind is. Het is voor uw kind een stimulans om zoveel mogelijk zwemlessen bij ons te volgen ook na het A-diploma waardoor er veel diploma’s kunnen worden aangetekend in het paspoort.

Overzicht diploma’s


A-B-C Diploma

Elementaire zwem (veiligheid) technieken
A-Diploma Zwemveiligheid tonen in diep water
B-Diploma Vergroten van uithoudingsvermogen en behendigheid
C-Diploma Uitbreiding van de diverse zwem- en behendigheidstechnieken

Zwaardvis serie

Kennismaking met diverse zwem- wedstrijdvorm
Zwaardvis Brons Behendigheidsvormen, zwemslagen en oriëntatie onder water
Zwaardvis Zilver Oplopende moeilijkheidsgraad en uitbreiding behendigheidsoefeningen
Zwaardvis Goud Zwemslagen, zwemmend redden behendigheid
Dolfijn serie Zelfredzaamheid + overlevingstechnieken
Dolfijn Brons Overlevingstechnieken
Dolfijn Zilver Uitbreiding overlevingstechnieken
Dolfijn Goud Oriëntatie in donker water
Dolfijn DiamantOmgaan met ongevallen in en op het ijs
Vissen serie Diploma’s voor mensen met een functiebeperking
GoudvisVrijheid van bewegen
Maanvis Zelfstandig verplaatsen en bewegen
Inktvis Zelfredzaamheid
Afstand serie Diverse afstandsbrevetten van 200 tot 5000 meter
Snorkeldiploma Er zijn 3 snorkeldiploma’s te behalen. Je leert de basisregels van het snorkelen, onder water oriënteren, koprollen voor en achterover. Bij het laatste diploma kun je ook samen met een vriendje met één snorkel zwemmen.
Zeemeerminbrevet Er zijn 3 zeemeerminnenbrevetten te behalen. (Deze worden afgegeven door Sneller Leren Zwemmen en niet de ENVOZ)  Bij alle brevetten gaat het om het aanleren van het juiste gebruik, de techniek en de controle van het zwemmen met een zeemeerminstaart en monovin. De aan te leren technieken worden per diploma uitgebreid.
SeascooterdiplomaEr zijn 3 seascooterdiploma’s te behalen. Bij alle diploma’s gaat het om het aanleren van het juiste gebruik, de techniek en controle van de Seascooter. Hier zijn 3 levels in.