Diploma’s

Zwemschool Sneller Leren Zwemmen leidt de kinderen tijdens hun zwemlessen op tot de diploma’s van de IFSTA. (International Federation of Swimming Teachers Associations) Deze organisatie levert in meer dan 25 landen uit de hele wereld de zwemdiploma’s. In Nederland worden die uitgegeven door de ENVOZ. De ENVOZ is een erkend opleidings- en exameninstituut internationale zwemdiploma’s. Uw kind krijgt na het goed doorlopen van de zwemlessen ook  een Internationaal Zwempaspoort uitgereikt waar de behaalde diploma’s in worden aangetekend. Door dit paspoort te tonen in binnen- en buitenland kunt u laten zien hoe zwemvaardig uw kind is. Het is voor uw kind een stimulans om zoveel mogelijk zwemlessen bij ons te volgen ook na het A-diploma waardoor er veel diploma’s kunnen worden aangetekend.

Verschillende mogelijkheden om het zwemdiploma te behalen.
Zwemschool Sneller Leren Zwemmen biedt verschillende mogelijkheden waarop uw kind het zwemdiploma kan halen. Deze vormen van zwemles zijn echter wel per locatie verschillend. Kijkt u dus bij overzicht locaties op deze site naar de mogelijkheden per locatie. Hieronder worden de mogelijkheden zwemschoolbreed omschreven:

Reguliere zwemlessen
(v.a. 4 jaar)
De reguliere zwemlessen zijn mogelijk vanaf 4 jaar.  U kunt kiezen voor 1 of 1,5 uur zwemles per week, dit is afhankelijk van de locatie.  Bij 1 uur les heeft het kind gemiddeld een jaar nodig om het A-diploma te behalen, bij een locatie met 1,5 uur per week zal dit sneller zijn. Het lesgeld voor de reguliere lessen is bij 1 uur zwemmen per week €62,50 per maand. Bij 1,5 uur is het lesgeld €78,10 per maand. Lestijden zijn afhankelijk van de locatie. Na het A-diploma kan aansluitend het B- en C-diploma via deze zwemlessen behaald worden. Meer hierover vindt u bij tarieven.
26-weken cursus
(v.a. 5 jaar)
26-weken cursus wil zeggen dat uw kind in 26 weken het A-diploma kan behalen. Dit kan omdat de zwemlessen 1,5 uur per keer duren en het kind inmiddels 5 jaar is. Want 5 jaar is de minimale leeftijd waarop een kind mag deelnemen aan de 26-wekencursus. Deze vorm van zwemlessen is op iedere locatie mogelijk. Bij de 26-weken cursus vormen de eerste 5 lessen een testperiode om te zien of er signalen zijn waardoor uw kind moeite zou kunnen hebben met deze vorm van zwemlessen. Meer hierover leest u bij onze FAQ. Voor deze 26-weken cursus betaalt u een vast bedrag van €710,- Na het A-diploma kan aansluitend het B- en C-diploma via deze zwemlessen behaald worden. Meer hierover vindt u bij tarieven.
13-weken cursus
(v.a. 5 jaar)
13-weken cursus wil zeggen dat uw kind in 13 weken het A-diploma kan behalen. Deze zwemcursus is een versnelde vorm van de 26-wekencursus. De zwemlessen duren ook 1,5 uur maar uw kind heeft dan twee keer per week zwemles. Dit is niet op elke locatie mogelijk. Op onze locatiepagina staat op welke locatie deze cursus aangeboden wordt. Minimale leeftijd is ook 5 jaar. Bij de 13-weken cursus vormen de eerste 5 lessen, net als bij de 26 wekencursus, een testperiode om te zien of er signalen zijn waardoor uw kind moeite zou kunnen hebben met deze vorm van zwemlessen. Meer hierover leest u bij onze FAQ. Voor deze 13-weken cursus betaalt u een vast bedrag van €710,-. Na het A-diploma kan aansluitend het B- en C-diploma via deze zwemlessen behaald worden. Meer hierover vindt u bij tarieven.
Vakantiecursus
(v.a. 5 jaar)
Deze zwemlessen worden gegeven tijdens de schoolvakanties.  De lessen duren 3 uur per keer. Uw kind heeft dan twee weken iedere dag zwemles. Deze twee weken hoeven niet aaneengesloten te zijn. Is het A-diploma (of B of C) na de vakantiecursus niet behaald, of duurt de schoolvakantie maar 1 week dan vervolg je de zwemles kosteloos tijdens het weekend. Omdat het ook een snelzwemcursus betreft is de minimale leeftijd 5 jaar. Deze cursus is echter niet op alle locaties mogelijk. Voor deze cursus betaalt u ook het vaste bedrag van €710,-. In deze zwemcursus kan ook het het B- of C-diploma behaald worden. Meer hierover vindt u bij tarieven.
Nieuw!
Kind met ouder zwemles
Binnenkort starten wij met iets nieuws namelijk kind met ouder zwemles. Lijkt het u leuk om zelf uw kind te leren zwemmen in het tot 33 °C verwarmde zwembad van Tilburg? Neem dan voor meer informatie contact met ons op. Tijdens de zwemles, waarin naast het aanleren van het zwemmen ook ruimte is om te spelen met uw kind, gaat u onder begeleiding van de zweminstucteur zelf uw kind leren zwemmen tot het A-diploma. Tijdens de les zijn meerdere ouders met kinderen. We starten bij voldoende aanmeldingen.
Kids-Club
De Snelle Zwemmers
(na het C-diploma)
Vanaf het B-diploma is het mogelijk om andere diploma’s en brevetten dan het zwem-ABC te behalen via de Kids-Club. Uw kind heeft dan 1 keer per week zwemles. Voor de Kids-Club kan ook gekozen worden wanneer uw kind alleen voor het plezier nog wil blijven zwemmen. Meer informatie over de Kids-Club vindt u op de aparte pagina hierover. Voor deze zwemlessen betaalt u €50,- per maand.
Privéles
(kinderen en volwassenen)
Privéles is mogelijk voor zowel kinderen als volwassenen. Omdat het maatwerk betreft kunt u voor meer informatie contact met ons opnemen. Wij helpen u dan graag verder.

 

De zwemslagen
Bij het zwem-ABC leren kinderen vanaf het begin vier zwemslagen:
– De enkelvoudige rugslag
– De schoolslag
– De borstcrawl
– De rugcrawl
De laatste twee zijn kennismakingsslagen. Bij ieder diploma zullen hiertoe meer vaardigheden worden aangeleerd. Behalve aan de zwemslagen zal er ook aandacht worden besteed aan allerlei oefeningen in diep water. U kunt dan denken aan de verschillende manieren van in het water gaan, het op de kant gaan, aan onderwater zwemmen, naar de bodem gaan en het klimmen en klauteren op een vlot.

Zwemveiligheid
Bij het Zwem-ABC ligt een belangrijk accent op het veilig zijn in het water. Al vanaf de eerste zwemlessen wordt hieraan aandacht besteed. Er wordt geoefend met vallen en opstaan, in het water springen en uit het water klimmen. Vanaf les 1 zwemmen de kinderen met een t-shirt. Gedurende het lestraject wordt het gekleed zwemmen verder uitgebreid.

Overzicht diploma’s

A-B-C Diploma Elementaire zwem (veiligheid) technieken
A-Diploma Zwemveiligheid tonen in diep water
B-Diploma Vergroten van uithoudingsvermogen en behendigheid
C-Diploma Uitbreiding van de diverse zwem- en behendigheidstechnieken
Zwaardvis serie Kennismaking met diverse zwem- wedstrijdvormen
Zwaardvis Brons Behendigheidsvormen, zwemslagen en oriëntatie onder water
Zwaardvis Zilver Oplopende moeilijkheidsgraad en uitbreiding behendigheidsoefeningen
Zwaardvis Goud Zwemslagen, zwemmend redden behendigheid
Dolfijn serie Zelfredzaamheid + overlevingstechnieken
Dolfijn Brons Overlevingstechnieken
Dolfijn Zilver Uitbreiding overlevingstechnieken
Dolfijn Goud Oriëntatie in donker water
Dolfijn Diamant Omgaan met ongevallen in en op het ijs
Vissen serie Diploma’s voor mensen met een functiebeperking
Goudvis Vrijheid van bewegen
Maanvis Zelfstandig verplaatsen en bewegen
Inktvis Zelfredzaamheid
Afstand serie Diverse afstandsbrevetten van 200 tot 5000 meter
Snorkeldiploma Er zijn 3 snorkeldiploma’s te behalen. Je leert de basisregels van het snorkelen, onder water oriënteren, koprollen voor en achterover. Bij het laatste diploma kun je ook samen met een vriendje met één snorkel zwemmen.
Seascooterdiploma Er zijn 3 seascooterdiploma’s te behalen. Bij alle diploma’s gaat het om het aanleren van het juiste gebruik, de techniek en controle van de Seascooter. Hier zijn 3 levels in.
Zeemeerminbrevet Er zijn 3 zeemeerminnenbrevetten te behalen. (Deze worden afgegeven door Sneller Leren Zwemmen en niet de ENVOZ)  Bij alle brevetten gaat het om het aanleren van het juiste gebruik, de techniek en de controle van het zwemmen met een zeemeerminstaart en monovin. De aan te leren technieken worden per diploma uitgebreid.