Nieuws

Open water basiscursus borstcrawl

Wij hebben van 23 mei t/m 4 juli a.s. een leuke cursus voor u! Met mooi weer in aantocht wordt het ook weer heerlijk om te gaan zwemmen in open water. Voor iedereen vanaf 16 jaar met minimaal het
A-diploma organiseren wij daarom een open water basiscursus borstcrawl in recreatiegebied De Groene Heuvels. Een leuke cursus wanneer u de borstcrawl wilt leren zwemmen, uw techniek wilt verbeteren of aan uw conditie wilt werken. De cursus duurt 7 weken en wordt gegeven op de donderdagavond. Wil u meer informatie of zich inschrijven? Kijk dan op onze site!

Plannen voor de zomervakantie?

Bent u al bezig met de plannen voor de zomer? Wij zijn ons al weer aan het voorbereiden op onze SLZ vakantiecursus in de zomervakantie. Deze wordt drie weken gegeven en u kunt voor uw kind(eren) kiezen voor één, twee of drie weken. De vakantiecursus vormt een goede oefening en training van zwemvaardigheden en een zwemdiploma kan hiermee versneld worden. Uw kind komt in ieder geval een aantal niveaus verder. Wanneer uw kind nog nooit zwemles heeft gehad, kunt u ook starten met deze cursus voor het A-diploma. De SLZ vakantiecursus is ook in privéles vorm mogelijk. Kijk hier voor meer informatie. Schrijf u snel in want vol is vol!

Je A-diploma, B- of C- in de voorjaarsvakantie?

Van 12 t/m16 februari a.s., in de voorjaarsvakantie, hebben wij onze volgende succesvolle SLZ Vakantiecursus. U kunt uw kind(eren) hier vanaf nu al voor inschrijven op onze website. Bent u nog niet bekend met onze SLZ vakantiecursus? Tijdens een vakantiecursus krijgen de kinderen één of twee weken lang dagelijks zwemles in de ochtend van 9-12 uur. Kinderen, die starten voor het A-diploma of verder gaan met een volgend diploma, oefenen en trainen tijdens deze cursus hun zwemvaardigheden. Leer- en spelmomenten wisselen elkaar af. Het behalen van een zwemdiploma kan met de vakantiecursus versneld worden. Uw kind komt in ieder geval een aantal niveaus verder. Kijk voor meer informatie via deze link

Vakantiecursus Herfstvakantie VOL!

Waar we eerst nog schreven dat er een aantal plaatsen beschikbaar waren is de vakantiecursus voor de herfstvakantie vol. Voor de kerstvakantie zijn er nog volop plaatsen!

Nog even en dan begint onze vakantiecursus van de herfstvakantie! Wij zijn er al helemaal klaar voor om de kids te ontvangen. Het is altijd een groot succes met veel waterpret dus we hebben er nu al zin in. Als u dit ook wilt voor uw kind wees er dan snel bij. We hebben nog één plek beschikbaar!

Pilot SLZ Vakantiecursus privé

Wij hebben wat nieuws! We willen gaan starten met een nieuwe pilot SLZ Vakantiecursus privé. Bij deze nieuwe cursus wordt onze inmiddels bekende vakantiecursus in privévorm aangeboden. Eén instructeur geeft dan, afhankelijk van hoe lang een schoolvakantie duurt, één of meerdere weken zwemles aan twee kinderen. Een fijne manier om te starten met het A-diploma of een goede oefening en training van zwemvaardigheden om zo één van de zwemdiploma’s van het zwem-ABC te behalen.

Kijkt u voor meer informatie bij deze pagina

Mocht u belangstelling hebben voor de SLZ vakantiecursus privé, neemt u dan contact met ons op voor meer informatie of om u eventueel in te schrijven.

Er komt weer een suples aan in de zomervakantie!

Afgelopen meivakantie zijn we iets nieuws en leuks gestart voor alle kinderen die minimaal het A-diploma hebben behaald. Wij hebben toen een suples gegeven wat een groot succes was en waar de deelnemende kids erg enthousiast over waren. Alle reden dus om dit te herhalen in de zomervakantie!

Voor kinderen die minimaal het A-diploma hebben behaald, geven wij op woensdagmiddag 9 augustus a.s. van 13.00 – 15.00 uur een suples in het zwembad van onze locatie in Grave. De kinderen leren alle basisvaardigheden die nodig zijn om straks in de zomer op een veilige manier met een supboard het water op te kunnen. Hoe leuk is dat? Wilt u meer informatie? Kijk dan op de flyer of neem gerust contact met ons op.

Wist u dit al over onze wachtlijst?

U wilt uw kind binnenkort gaan inschrijven om te kunnen starten met de zwemlessen voor het A-diploma. Bij onze wachtlijsten vindt u een indicatie van hoe lang u ongeveer moet wachten voor u kunt starten bij de gewenste locatie.

Maar wist u dat, wanneer u wilt overstappen vanuit een andere zwemschool, uw zoon of dochter mogelijk al eerder kan starten dan de aangegeven indicatie op de wachtlijst? Uw kind heeft namelijk al zwemlessen gevolgd en heeft daardoor een grote kans om in te stromen in een ander niveau dan het startgroepje voor het A-diploma. Heeft u kind momenteel zwemles bij een ander zwemschool en wilt u overstappen naar onze zwemschool? Neem dan contact op dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Hoe zwemveilig zijn de kinderen?

Het Nationaal Plan Zwemveiligheid (NPZ) heeft als ambitie de zwemveiligheid in Nederland te vergroten. Naar aanleiding van dit plan monitort het Mulier Instituut verschillende thema’s om meer informatie te verkrijgen over het zwemonderwijs in Nederland.

In 2022 hebben zij onderzoek gedaan naar onder meer de zwemvaardigheden en zwemveiligheid van kinderen. 74 procent van de zwemlesaanbieders geven aan dat kinderen na de zwemles te weinig zwemmen, waardoor de zwemveiligheid achteruitgaat. Daarnaast wordt na het behalen van het A-diploma en eventueel B- diploma, regelmatig al gestopt met het vervolg van zwemlessen. Er wordt niet vaak gekozen voor ook nog het C-diploma.

Vergeleken met een aantal jaren geleden komen er steeds meer nieuwe activiteiten die in buitenwater plaatsvinden. Denk aan bijvoorbeeld suppen. Met alleen een A- of B- diploma zijn de zwemvaardigheden hiervoor ontoereikend.

Om een duidelijk beeld te geven:

  • Met het A-diploma heeft uw kind alleen de zwemvaardigheden om te zwemmen in een zwembad zonder speeltoestellen.
  • Met een B-diploma kan uw kind naar het zwembad met bijvoorbeeld glijbanen of een golfslagbad.
  • Met een C diploma beheerst uw kind voldoende zwemvaardigheden om ook in open water zonder stroming te zwemmen maar nog niet in de zee.

Het eerder genoemde onderzoek van het Mulier instituut geeft dus aan dat minder kinderen een volledig zwemtraject afronden en dat kinderen minder zwemmen na de zwemles. Met het volledige traject wordt voldaan aan de Nationale Norm Zwemveiligheid en regelmatig zwemmen is van belang om de vaardigheid te behouden.

Omdat dit alles vaak niet bekend is bij ouders wilden we dit graag onder de aandacht brengen. Zeker met de zomer in aantocht waar we hopelijk met mooi weer veel in het water zijn is het goed om te weten of uw kind wel zwemveilig genoeg is voor bepaalde activiteiten.

Nog voor de zomer leren suppen!

Wij hebben wat nieuws! Voor kinderen die minimaal het A-diploma hebben behaald, geven wij op woensdag 3 mei a.s. van 13.00 – 15.00 uur een suples in het zwembad van onze locatie in Grave. De kinderen leren alle basisvaardigheden die nodig zijn om straks in de zomer op een veilige manier met een supboard het water op te kunnen. Hoe leuk is dat? Wilt u meer informatie? Kijk dan op de flyer of neem gerust contact met ons op.

Extra tijden privé zwemlessen

Wegens enorm veel aanvragen voor privé zwemlessen hebben wij bij de locatie Den Bosch  extra lestijden gecreëerd voor privé zwemlessen volgens een vast rooster. Met een vast rooster kunt u meteen zien op welke dag en tijden deze lessen worden gegeven. U vindt het rooster op de pagina van onze locatie Den Bosch. Hier kunt u zich ook inschrijven bij de inschrijfbutton.  Ook zijn wij aan het kijken om op meerdere locaties privé zwemlessen volgens een vast rooster aan te bieden. Wanneer het vaste rooster niet past bij uw wensen, kunt u zich ook inschrijven voor andere dagen en tijden. Wij zullen dan vervolgens contact met u opnemen om de inschrijving te bespreken en samen met u de dag en tijd overeen te komen. Privé zwemlessen zonder vast rooster worden ook aangeboden bij de locaties GraveTilburg ‘t Hooge VeerDen Bosch en Berg en Dal.
Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Nieuw!! Turbo Zwemlessen

Onze zwemschool heeft nieuws! Naast reguliere zwemlessen, reguliere zwemlessen intensief, privé zwemles en de SLZ vakantiecursus bieden we nu ook Turbo Zwemlessen aan.

De turbolessen onderscheiden zich van de reguliere lessen omdat uw kind bij deze zwemlessen 3 uur zwemles krijgt in plaats van 1,5 uur. Deze turbolessen versnellen hiermee het behalen van het A-diploma en vanzelfsprekend daarna ook het B- en C- diploma. Speel- en leermomenten wisselen elkaar af. Ook is er een pauze tijdens deze zwemles. Fysiek gezien houden kinderen dit goed vol. Een langere zwemles zorgt ervoor dat kinderen de nieuwe zwemvaardigheden meteen goed kunnen oefenen waardoor zij, dat wat ze net geleerd hebben, zich makkelijker eigen kunnen maken. Net als bij alle zwemlessen blijft het ook bij deze vorm van zwemlessen van belang dat na het behalen van het zwemdiploma er regelmatig gezwommen blijft worden. Zwemervaring zorgt voor zwemzekerheid.

De turbo zwemlessen worden gegeven op de volgende locaties:
GraveTilburg Daniel de BrouwerTilburg ‘t Hooge VeerBerg en DalArnhem en Ede

In de kerstvakantie zwemdiploma halen

Het duurt nog wel een paar weken maar u kunt zich vanaf nu al inschrijven voor onze succesvolle vakantiecursus! Hoe fijn is het om in de kerstvakantie je A-diploma, B-diploma of C-diploma te kunnen halen of in ieder geval een aantal niveaus verder te komen in je zwemvaardigheden. Tijdens onze leuke, speelse en uitdagende vakantiecursus kunnen kinderen vanaf 4 jaar starten met zwemlessen of extra zwemlessen volgen. De cursus duurt bij deze vakantie twee aaneengesloten weken maar u kunt ook voor 1 week kiezen. Kijk voor meer informatie op deze pagina.

De vakantiecursus!

Nog een paar weken en dan begint de herfstvakantie! Onze zwemschool geeft dan weer de vakantiecursus in Grave! We kijken er nu al naar uit. Leuk om te zien dat steeds meer kinderen via onze vakantiecursussen hun zwemdiploma’s halen. Een steeds groter wordend aantal gaat niet naar de reguliere zwemlessen maar komt in de schoolvakanties bij onze vakantiecursussen. Deze kids behalen op deze manier al hun diploma’s. Ook is er een groep die de vakantiecursussen combineren met de reguliere zwemlessen en zo sneller hun zwemdiploma’s behalen. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op via de contactmogelijkheden op de contactpagina op onze website. Voor de aankomende herfstvakantie zijn er trouwens nog enkele plaatsen vrij!

Gaat de zwemles door deze week?

Deze vraag horen wij regelmatig. Wij kunnen ons voorstellen dat u graag ruim van tevoren wilt weten wanneer zwemlessen komen te vervallen of gewoon doorgaan. Daarom hebben wij voor u per locatie een handig rooster zwemlessen 2022-2023 gemaakt. Dit rooster is terug te vinden op de locatiepagina waar uw zoon of dochter zwemles heeft. U kunt deze ook downloaden zodat u hem altijd bij de hand heeft.
Het rooster is voor aankomend schooljaar. Mochten er, om welke redenen dan ook, wijzigingen komen dan zult u hier tijdig over worden geïnformeerd.

NIEUW: Het Winter Survivalbrevet!

Sneller Leren Zwemmen gaat in de herfstvakantie van start met het SLZ Winter SurvivalBrevet en is mogelijk voor alle kinderen vanaf het B- of C-diploma. In een dagdeel van 3 uur leren de kinderen door middel van uitdagende activiteiten hun zwemveiligheid te vergroten. In deze flyer leest u er meer over. In september zullen wij met meer informatie komen over de verdere invulling van deze cursus.

Inschrijven voor de zomervakantiecursus

We zijn deze week nog volop bezig met de meivakantiecursus en dit is weer een groot succes. Op onze social media kunt u ons bericht over de eerste week van deze vakantie zien.
Terwijl we nu nog samen met de kids de tweede week afmaken, zijn we ook al volop bezig met de voorbereidingen voor de zomervakantie. U kunt zich vanaf nu al inschrijven hiervoor. Onze vakantiecursussen zijn de ideale mogelijkheid om te starten met zwemlessen of voor het volgen van extra lessen zodat het zwemdiploma eerder behaald kan worden. Ook zijn er kinderen die tijdens de vakantiecursus hun zwemdiploma al behalen. De vakantiecursus biedt leuke, speelse en uitdagende zwemlessen voor de kids. Het zijn weeklessen. Je kan dus ingeschreven worden voor 1,2 of 3 weken. Eén week bestaat uit zwemles van maandag tot en met vrijdag waarbij er iedere dag van 09.00 – 12-00 uur gezwommen wordt. Iets voor uw kind? Wees er snel bij want vol is vol! Voor meer informatie over onze vakantiecursussen kunt u de QR code scannen. Of neem een kijkje op de pagina vakantiecursussen van onze site.

SLZ Vakantiecursus Meivakantie

Nog een paar weken en dan start onze vakantiecursus van de meivakantie. De ideale mogelijkheid om te starten met zwemlessen, of voor het volgen van extra lessen zodat het zwemdiploma eerder behaald kan worden of zelfs voor het behalen van je zwemdiploma. Leuke, speelse, uitdagende zwemlessen voor de kids. De eerste week is al helemaal vol maar er zijn nog een paar plaatsen in de tweede week. Wees er dus snel bij want vol is vol! Voor meer informatie over onze vakantiecursussen kunt u de QR code scannen. Of neem een kijkje op de pagina vakantiecursussen van onze site.

Kom jij bij ons werken?

Ben jij een gediplomeerd zwemonderwijzer en ben je op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging voor ca. 24 uur per week in de regio Nijmegen? Dan is onze zwemschool Sneller Leren Zwemmen op zoek naar jou.Kijk voor meer informatie over onze zwemschool op onze site of neem contact met ons op. Wij horen je graag! Ook wanneer je nog geen diploma hebt kun je reageren. Wij hebben leuke uitdagingen voor aankomend zwemonderwijzers of wanneer je het vak wilt gaan leren. Dat kan al vanaf 16 jaar!