Nieuws

Nieuw!! Turbo Zwemlessen

Onze zwemschool heeft nieuws! Naast reguliere zwemlessen, reguliere zwemlessen intensief, privé zwemles en de SLZ vakantiecursus bieden we nu ook Turbo Zwemlessen aan.

De turbolessen onderscheiden zich van de reguliere lessen omdat uw kind bij deze zwemlessen 3 uur zwemles krijgt in plaats van 1,5 uur. Deze turbolessen versnellen hiermee het behalen van het A-diploma en vanzelfsprekend daarna ook het B- en C- diploma. Speel- en leermomenten wisselen elkaar af. Ook is er een pauze tijdens deze zwemles. Fysiek gezien houden kinderen dit goed vol. Een langere zwemles zorgt ervoor dat kinderen de nieuwe zwemvaardigheden meteen goed kunnen oefenen waardoor zij, dat wat ze net geleerd hebben, zich makkelijker eigen kunnen maken. Net als bij alle zwemlessen blijft het ook bij deze vorm van zwemlessen van belang dat na het behalen van het zwemdiploma er regelmatig gezwommen blijft worden. Zwemervaring zorgt voor zwemzekerheid.

De turbo zwemlessen worden gegeven op de volgende locaties:
GraveTilburg Daniel de BrouwerTilburg ‘t Hooge VeerBerg en DalArnhem en Ede

In de kerstvakantie zwemdiploma halen

Het duurt nog wel een paar weken maar u kunt zich vanaf nu al inschrijven voor onze succesvolle vakantiecursus! Hoe fijn is het om in de kerstvakantie je A-diploma, B-diploma of C-diploma te kunnen halen of in ieder geval een aantal niveaus verder te komen in je zwemvaardigheden. Tijdens onze leuke, speelse en uitdagende vakantiecursus kunnen kinderen vanaf 4 jaar starten met zwemlessen of extra zwemlessen volgen. De cursus duurt bij deze vakantie twee aaneengesloten weken maar u kunt ook voor 1 week kiezen. Kijk voor meer informatie op deze pagina.

De vakantiecursus!

Nog een paar weken en dan begint de herfstvakantie! Onze zwemschool geeft dan weer de vakantiecursus in Grave! We kijken er nu al naar uit. Leuk om te zien dat steeds meer kinderen via onze vakantiecursussen hun zwemdiploma’s halen. Een steeds groter wordend aantal gaat niet naar de reguliere zwemlessen maar komt in de schoolvakanties bij onze vakantiecursussen. Deze kids behalen op deze manier al hun diploma’s. Ook is er een groep die de vakantiecursussen combineren met de reguliere zwemlessen en zo sneller hun zwemdiploma’s behalen. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op via de contactmogelijkheden op de contactpagina op onze website. Voor de aankomende herfstvakantie zijn er trouwens nog enkele plaatsen vrij!

Gaat de zwemles door deze week?

Deze vraag horen wij regelmatig. Wij kunnen ons voorstellen dat u graag ruim van tevoren wilt weten wanneer zwemlessen komen te vervallen of gewoon doorgaan. Daarom hebben wij voor u per locatie een handig rooster zwemlessen 2022-2023 gemaakt. Dit rooster is terug te vinden op de locatiepagina waar uw zoon of dochter zwemles heeft. U kunt deze ook downloaden zodat u hem altijd bij de hand heeft.
Het rooster is voor aankomend schooljaar. Mochten er, om welke redenen dan ook, wijzigingen komen dan zult u hier tijdig over worden geïnformeerd.

NIEUW: Het Winter Survivalbrevet!

Sneller Leren Zwemmen gaat in de herfstvakantie van start met het SLZ Winter SurvivalBrevet en is mogelijk voor alle kinderen vanaf het B- of C-diploma. In een dagdeel van 3 uur leren de kinderen door middel van uitdagende activiteiten hun zwemveiligheid te vergroten. In deze flyer leest u er meer over. In september zullen wij met meer informatie komen over de verdere invulling van deze cursus.

Inschrijven voor de zomervakantiecursus

We zijn deze week nog volop bezig met de meivakantiecursus en dit is weer een groot succes. Op onze social media kunt u ons bericht over de eerste week van deze vakantie zien.
Terwijl we nu nog samen met de kids de tweede week afmaken, zijn we ook al volop bezig met de voorbereidingen voor de zomervakantie. U kunt zich vanaf nu al inschrijven hiervoor. Onze vakantiecursussen zijn de ideale mogelijkheid om te starten met zwemlessen of voor het volgen van extra lessen zodat het zwemdiploma eerder behaald kan worden. Ook zijn er kinderen die tijdens de vakantiecursus hun zwemdiploma al behalen. De vakantiecursus biedt leuke, speelse en uitdagende zwemlessen voor de kids. Het zijn weeklessen. Je kan dus ingeschreven worden voor 1,2 of 3 weken. Eén week bestaat uit zwemles van maandag tot en met vrijdag waarbij er iedere dag van 09.00 – 12-00 uur gezwommen wordt. Iets voor uw kind? Wees er snel bij want vol is vol! Voor meer informatie over onze vakantiecursussen kunt u de QR code scannen. Of neem een kijkje op de pagina vakantiecursussen van onze site.

SLZ Vakantiecursus Meivakantie

Nog een paar weken en dan start onze vakantiecursus van de meivakantie. De ideale mogelijkheid om te starten met zwemlessen, of voor het volgen van extra lessen zodat het zwemdiploma eerder behaald kan worden of zelfs voor het behalen van je zwemdiploma. Leuke, speelse, uitdagende zwemlessen voor de kids. De eerste week is al helemaal vol maar er zijn nog een paar plaatsen in de tweede week. Wees er dus snel bij want vol is vol! Voor meer informatie over onze vakantiecursussen kunt u de QR code scannen. Of neem een kijkje op de pagina vakantiecursussen van onze site.

Kom jij bij ons werken?

Ben jij een gediplomeerd zwemonderwijzer en ben je op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging voor ca. 24 uur per week in de regio Nijmegen? Dan is onze zwemschool Sneller Leren Zwemmen op zoek naar jou.Kijk voor meer informatie over onze zwemschool op onze site of neem contact met ons op. Wij horen je graag! Ook wanneer je nog geen diploma hebt kun je reageren. Wij hebben leuke uitdagingen voor aankomend zwemonderwijzers of wanneer je het vak wilt gaan leren. Dat kan al vanaf 16 jaar!

Wij hebben een vacature!

Ben je in het bezit van een diploma zwemonderwijzer en/of andere relevante
opleiding waarmee je de bevoegdheid hebt om zwemles te geven. Of je bent bereid deze
te gaan halen?

Dan hebben wij een geschikte vacature voor jou. Klik op onderstaande knop voor meer informatie.
Wij hopen je binnenkort bij ons team te verwelkomen

Locatie Nijmegen weer open.

Hoera!! Vanaf zaterdag19 juni aanstaande mag ook onze zwemles-locatie in Sauna de Thermen Nijmegen weer de zwemlessen hervatten. Vanaf dan zijn, sinds de coronaperiode, alle locaties van onze zwemschool weer open!
Afgelopen periode hebben deze kinderen gelukkig wel op een andere locatie kunnen werken aan hun zwemvaardigheden maar fijn dat ze nu nog voor de zomervakantie ook in hun ‘eigen’ bad kunnen gaan oefenen!

Opleiding zwemonderwijzer.

Medio mei starten wij met een nieuwe groep voor de opleiding tot zwemonderwijzer De opleiding wordt afgesloten met een Europees diploma Zwemonderwijzer volgens de NLQF/EQF kwalificatie niveau 3.

Hieronder treft u meer informatie. U kunt ook mailen naar Claudia Relou via crelou@snellerlerenzwemmen.nl. Zij zal dan contact met u opnemen.

Vakantiecursus mei is vol. Meldt u nu vast aan voor de zomervakantie.

In de meivakantie van 2021 geven wij in Grave onze vakantiecursus. De op speelse wijze gegeven zwemlessen zijn dagelijks uitgezonderd de weekenden. Uw kind moet minimaal 5 jaar oud zijn voor een vakantecursus. De les wordt gegeven aan groepjes van ongeveer 8 kinderen per instructeur. De meivakantie is inmiddels vol maar u kunt u nu vast aanmelden voor de zomervakantie! Meer informatie? Kijk op onze vakantiecursuspagina.

Berg en Dal; onze nieuwe locatie!

We hebben gisteren met de persconferentie helaas nog niet gehoord dat de zwemscholen open mogen. Wat zouden we graag van start gaan maar we moeten nog even geduld hebben. Toch hebben we ook goed en leuk nieuws! Zodra we de zwemlessen weer mogen hervatten, gaan we op de maandag , dinsdag en woensdag ook zwemles geven in Berg en Dal. Deze locatie is prachtig gelegen in een natuurrijke omgeving. U kunt zich vanaf nu ook al inschrijven voor deze locatie of neem vast een kijkje op de pagina van Berg en Dal

Geen zwemlessen tijdens de lockdown.

Afgelopen maandag heeft iedereen ongetwijfeld met belangstelling de persconferentie en de daaruit voortvloeiende maatregelen bekeken. Nederland gaat in lockdown met als gevolg dat ook nu de zwembaden helaas weer hun deuren moeten sluiten.

Voor Sneller Leren Zwemmen betekent dit dus ook dat alle zwemlessen zullen stoppen tot en met 19 januari 2021.
In januari hopen we te horen hoe de situatie dan is en wat dan de eventuele mogelijkheden zijn.

U zult begrijpen dat wij deze situatie liever anders hadden gezien en hadden we graag in het zwembad geweest om uw kind(eren) zwemlessen te geven. Helaas woekert het coronavirus nog te veel door het land maar hopelijk zullen de huidige maatregelen daar verandering in gaan brengen. Voor iedereen is dit binnen zijn of haar eigen situatie een tegenvaller. Ondanks dat wensen wij u allemaal toch fijne feestdagen met het gezin en een goed maar bovenal gezond 2021!

Hartelijke groet,

Team Sneller Leren Zwemmen

Bijscholing Team.

Voor het team van Sneller Leren Zwemmen worden regelmatig bijscholingsdagen georganiseerd ten behoeve van deskundigheidsbevordering. Gisteren heeft het team een leuke en leerzame dag gehad in het Fletcher hotel Val Monte in Berg en Dal. De bijscholingsdag stond geheel in het teken van veiligheid binnen zwembaden. Zo was er eerst een basiscursus zwembadtechniek waarbij een inkijk werd gegeven in de techniek die nodig is om in een zwembad van drinkwater zwembadwater te maken. Vervolgens was er aandacht voor EHBO en werd de dag afgesloten met de cursus toezichthouden. Waar let je op als er kinderen in het water zijn en hoe handel je bij minder veilige of onveilige situaties. Kortom een leerzame dag met tussendoor tijd voor een wandeling in de prachtige omgeving, een lekkere lunchbox en een heerlijk diner.

Onderzoek naar veiligheid tijdens de zwemles!

Binnen onze zwemschool heeft Bert ten Hoeve; directeur en tevens veiligheidskundige binnen Sneller Leren Zwemmen onderzoek gedaan naar de veiligheid tijdens de zwemlessen. Reden tot onderzoek is niet alleen een aankomende wetsverandering maar vooral omdat de zwemschool de veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. Het hoofdonderwerp binnen het onderzoek was gericht op het kunnen voorkomen van onveilige situaties die zouden kunnen leiden tot ongevallen tijdens de zwemles. Vooral is gekeken naar wat zijn onveilige situaties, maar nog belangrijker de vraag hoe kunnen we hierop anticiperen. Dit heeft geresulteerd in een plan van aanpak waarbij onder andere voorafgaand, tijdens en na afloop van de zwemles er door de zweminstructeurs een aantal zaken worden gecheckt en geregistreerd. Sneller leren Zwemmen is hier vooruitstrevend in. Binnen de zwemschool krijgen de zweminstructeurs niet alleen een vakinhoudelijke opleiding maar ook veligheidsgerelateerde cursussen en opleidingen aangeboden. Met dit alles willen we de veiligheid tijdens de zwemles waarborgen en streven naar 0 ongelukken. Inmiddels is er ook interesse getoond vanuit andere zwembaden naar het plan van aanpak.

Alle locaties weer open!

Wij zijn blij om te kunnen vertellen dat vanaf september alle locaties weer open zijn! Een aantal locaties is al eerder gestart, en momenteel volgen een paar locaties het zomerrooster. Andere locaties zijn sinds de corona-uitbraak nog niet open geweest of hebben op één van de andere locaties aangepaste zwemlessen gevolgd. Maar….vanaf september is alles weer zoals we gewend waren. Vanzelfsprekend houden we ons nog wel aan de corona-maatregelen. Ook hopen we binnenkort weer een stel nieuwe kinderen te plaatsen die willen gaan starten met hun A-diploma. Zij krijgen binnenkort bericht. Welkom! Iedereen die nu nog lekker van de vakantie aan het genieten is wensen we nog een fijne tijd en tot in september op de eigen stek!