Nieuws

Opleiding zwemonderwijzer

Medio mei starten wij met een nieuwe groep voor de opleiding tot zwemonderwijzer De opleiding wordt afgesloten met een Europees diploma Zwemonderwijzer volgens de NLQF/EQF kwalificatie niveau 3.

Hieronder treft u meer informatie. U kunt ook mailen naar CLaudia Relou via crelou@snellerlerenzwemmen.nl. Zij zal dan contact met u opnemen.

Vakantiecursus mei is vol. Meldt u nu vast aan voor de zomervakantie.

In de meivakantie van 2021 geven wij in Grave onze vakantiecursus. De op speelse wijze gegeven zwemlessen zijn dagelijks uitgezonderd de weekenden. Uw kind moet minimaal 5 jaar oud zijn voor een vakantecursus. De les wordt gegeven aan groepjes van ongeveer 8 kinderen per instructeur. De meivakantie is inmiddels vol maar u kunt u nu vast aanmelden voor de zomervakantie! Meer informatie? Kijk op onze vakantiecursuspagina.

Berg en Dal; onze nieuwe locatie!

We hebben gisteren met de persconferentie helaas nog niet gehoord dat de zwemscholen open mogen. Wat zouden we graag van start gaan maar we moeten nog even geduld hebben. Toch hebben we ook goed en leuk nieuws! Zodra we de zwemlessen weer mogen hervatten, gaan we op de maandag , dinsdag en woensdag ook zwemles geven in Berg en Dal. Deze locatie is prachtig gelegen in een natuurrijke omgeving. U kunt zich vanaf nu ook al inschrijven voor deze locatie of neem vast een kijkje op de pagina van Berg en Dal

Geen zwemlessen tijdens de lockdown

Afgelopen maandag heeft iedereen ongetwijfeld met belangstelling de persconferentie en de daaruit voortvloeiende maatregelen bekeken. Nederland gaat in lockdown met als gevolg dat ook nu de zwembaden helaas weer hun deuren moeten sluiten.

Voor Sneller Leren Zwemmen betekent dit dus ook dat alle zwemlessen zullen stoppen tot en met 19 januari 2021.
In januari hopen we te horen hoe de situatie dan is en wat dan de eventuele mogelijkheden zijn.

U zult begrijpen dat wij deze situatie liever anders hadden gezien en hadden we graag in het zwembad geweest om uw kind(eren) zwemlessen te geven. Helaas woekert het coronavirus nog te veel door het land maar hopelijk zullen de huidige maatregelen daar verandering in gaan brengen. Voor iedereen is dit binnen zijn of haar eigen situatie een tegenvaller. Ondanks dat wensen wij u allemaal toch fijne feestdagen met het gezin en een goed maar bovenal gezond 2021!

Hartelijke groet,

Team Sneller Leren Zwemmen

Bijscholing Team

Voor het team van Sneller Leren Zwemmen worden regelmatig bijscholingsdagen georganiseerd ten behoeve van deskundigheidsbevordering. Gisteren heeft het team een leuke en leerzame dag gehad in het Fletcher hotel Val Monte in Berg en Dal. De bijscholingsdag stond geheel in het teken van veiligheid binnen zwembaden. Zo was er eerst een basiscursus zwembadtechniek waarbij een inkijk werd gegeven in de techniek die nodig is om in een zwembad van drinkwater zwembadwater te maken. Vervolgens was er aandacht voor EHBO en werd de dag afgesloten met de cursus toezichthouden. Waar let je op als er kinderen in het water zijn en hoe handel je bij minder veilige of onveilige situaties. Kortom een leerzame dag met tussendoor tijd voor een wandeling in de prachtige omgeving, een lekkere lunchbox en een heerlijk diner.

Onderzoek naar veiligheid tijdens de zwemles!

Binnen onze zwemschool heeft Bert ten Hoeve; directeur en tevens veiligheidskundige binnen Sneller Leren Zwemmen onderzoek gedaan naar de veiligheid tijdens de zwemlessen. Reden tot onderzoek is niet alleen een aankomende wetsverandering maar vooral omdat de zwemschool de veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. Het hoofdonderwerp binnen het onderzoek was gericht op het kunnen voorkomen van onveilige situaties die zouden kunnen leiden tot ongevallen tijdens de zwemles. Vooral is gekeken naar wat zijn onveilige situaties, maar nog belangrijker de vraag hoe kunnen we hierop anticiperen. Dit heeft geresulteerd in een plan van aanpak waarbij onder andere voorafgaand, tijdens en na afloop van de zwemles er door de zweminstructeurs een aantal zaken worden gecheckt en geregistreerd. Sneller leren Zwemmen is hier vooruitstrevend in. Binnen de zwemschool krijgen de zweminstructeurs niet alleen een vakinhoudelijke opleiding maar ook veligheidsgerelateerde cursussen en opleidingen aangeboden. Met dit alles willen we de veiligheid tijdens de zwemles waarborgen en streven naar 0 ongelukken. Inmiddels is er ook interesse getoond vanuit andere zwembaden naar het plan van aanpak.

Alle locaties weer open!

Wij zijn blij om te kunnen vertellen dat vanaf september alle locaties weer open zijn! Een aantal locaties is al eerder gestart, en momenteel volgen een paar locaties het zomerrooster. Andere locaties zijn sinds de corona-uitbraak nog niet open geweest of hebben op één van de andere locaties aangepaste zwemlessen gevolgd. Maar….vanaf september is alles weer zoals we gewend waren. Vanzelfsprekend houden we ons nog wel aan de corona-maatregelen. Ook hopen we binnenkort weer een stel nieuwe kinderen te plaatsen die willen gaan starten met hun A-diploma. Zij krijgen binnenkort bericht. Welkom! Iedereen die nu nog lekker van de vakantie aan het genieten is wensen we nog een fijne tijd en tot in september op de eigen stek!

Zwemles aan kids vanuit de hele wereld

Wist u dat wij bij onze vakantiecursussen eigenlijk altijd wel kinderen vanuit een ander land op zwemles krijgen? Deze kinderen komen dan voor één of meerdere weken naar Nederland om bijvoorbeeld bij opa & oma te logeren of gewoon een vakantie. Zij komen dan zonder zwemdiploma in Nederland en gaan met één en soms wel meerdere diploma’s weer terug naar huis.
Voordeel van onze ENVOZ diploma’s……deze zijn internationaal dus zijn ook nog eens rechtsgeldig in hun eigen land. Het leukste voor de kids is natuurlijk dat zij met een Internationaal Zwempaspoort naar huis gaan waarin hun behaalde zwemdiploma’s staan aangetekend. Uitdaging is om het paspoort vol te krijgen. Een aantal kinderen heeft dan ook al meerdere diploma’s behaald zoals een snorkel-of zeemeermindiploma.
Dit zijn de landen van waaruit kinderen bij Sneller Leren Zwemmen hun zwemdiploma hebben behaald!