Veelgestelde vragen

 • Vanaf welke leeftijd mag mijn kind starten?

  Onze zwemcursussen zijn voor kinderen vanaf 4 jaar. Onze zwemlessen zijn zo opgebouwd dat speel- en leermomenten elkaar afwisselen zonder daarbij de eigenheid van het kind uit het oog te verliezen. Fysiek gezien houden kinderen vanaf 4 jaar dit goed vol omdat de arbeid-rustverhouding in balans is tijdens onze zwemlessen.

 • Waar vind ik de tarieven van de verschillende zwemcursussen?

  De tarieven van de verschillende zwemcursussen zijn te vinden op de informatiepagina’s van de betreffende cursus. Wij hebben voor u de linken naar betreffende pagina’s gemaakt.

  Tarief reguliere zwemles
  Tarief reguliere zwemles intensief
  Tarief turbo zwemlessen 
  Tarief privé zwemlessen
  Tarief SLZ vakantiecursus en SLZ vakantiecursus privé

   

 • Zijn er kosten verbonden aan het diplomazwemmen?

  De dag waarop wordt afgezwommen voor het zwemdiploma, wordt als een zwemles verrekend en geïncasseerd met de incasso per vier weken.
  Dit geldt voor de reguliere zwemlessen (intensief), de turbolessen en de privé zwemlessen.

  Wanneer uw kind aan de SLZ vakantiecursus (privé) deelneemt en bij de afronding van deze cursus mag afzwemmen, zit het bij de totaalprijs van de vakantiecursus inbegrepen.

 • Mijn kind is op de wachtlijst geplaatst, wanneer kan hij/zij starten?

  Het is lastig om een indicatie te geven over wanneer uw kind kan gaan starten met de zwemles. Dit heeft mede te maken met het feit dat wij, wanneer kinderen voor het eerst bij ons komen zwemmen, nog niet weten of zij na het A-diploma doorgaan voor B of C. In dat geval zijn ze logischerwijs langer bij ons in de groep. Gaan ze niet door, dan is er eerder een plekje vrij. Daarnaast is het, omdat bij ons het kind afzwemt zodra het hier aan toe is, ook afhankelijk van hoe lang een kind over zijn diploma doet.
  Plaatsing gebeurt op volgorde van inschrijfdatum. Wel kunnen wij u het aantal kinderen wat per locatie nog op de wachtlijst staat  laten zien.  Dat betekent dat wanneer er staat <25 kinderen dat er tussen de 20 en 25 kinderen totaal op de wachtlijst staan.
  U kunt deze wachtlijsten hier vinden.

  Zodra uw zoon of dochter aan de beurt is wordt u door ons gebeld.

 • Moet mijn kind nog speciale badkleding aan tijdens de zwemles?

  Tijdens de zwemlessen dragen de meisjes een bikini in plaats van een badpak. Dit is om het toiletbezoek voor uw zoon of dochter te vergemakkelijken.
  Jongens dragen een strakke zwembroek in plaats van een boxershort. Verder is het bij ons verplicht voor zowel jongens als meisjes om lang haar in een staart te dragen tijdens de zwemles. Over de badkleding heen een wit T-Shirt met korte mouwen en de naam van uw kind. Meer hierover leest u bij één van de andere veel gestelde vragen.

 • Hoeveel niveaus tot aan het A-diploma zijn er?

  Tijdens de zwemlessen doorloopt uw zoon of dochter een aantal niveaus. Tot aan het A-diploma zijn er vier verschillende niveaus te behalen. Bij de overige diploma’s is dit één niveau. Ieder niveau bestaat uit een aantal onderdelen welke u in de zwemscore kunt terug vinden en waar u kunt zien hoe ver uw kind hiermee gevorderd is.
  Nu is het goed om te weten dat u niet iedere week veranderingen terug zult zien in de scores omdat de kinderen ook tijd nodig hebben om de verschillende vaardigheden te leren en te oefenen voordat wij ze beoordelen. Wij werken daarom ook niet standaard iedere week de scores bij. Als alle onderdelen op een bepaald niveau voldoende zijn, dan gaat uw zoon of dochter naar een volgend niveau of krijgt een kaartje om diploma te zwemmen.
  Bij de scores gebruiken wij ook een aantal afkortingen welke we voor u hier zullen weergeven.

  SS = schoolslag
  ERS = enkelvoudige rugslag
  BC = borstcrawl
  RC = rugcrawl
  WT = watertrappelen
  SRS = samengestelde rugslag (is voor C diploma)

 • Mijn kind zwemt bijna af voor het A-diploma, moet ik dan opnieuw inschrijven voor het B-diploma en kan hij/zij dan op dezelfde dag blijven zwemmen?

  Wanneer uw kind bijna afzwemt voor het A-diploma zal de zweminstructeur u vragen of u door wilt gaan voor het B-diploma. Wanneer u hiervoor kiest, zal de plaats in de huidige lesgroep voor uw zoon of dochter gereserveerd blijven. U hoeft zich dan niet opnieuw in te schrijven. Uw kind blijft dan op dezelfde dag en tijd zwemmen.
  Dit is overigens ook van toepassing wanneer uw kind van het B- diploma naar de zwemlessen voor het C-diploma gaat.

 • Wat voor soort T-shirt moet mijn kind aan als het gaat starten met de zwemles en waarom is dat?

  Vanaf de eerste zwemles dragen de kinderen een T-Shirt over hun zwemkleding aan. U kunt hiervoor een wit passend T-Shirt met korte mouwen bij uw kind aantrekken.
  Hierop schrijft u met een watervaste stift op borst- en schouderhoogte goed leesbaar de naam van uw kind. Op deze manier weet de zweminstructeur meteen de namen van de kinderen. De zweminstructeur kan dan uw kind ook meteen met zijn of haar naam aanspreken wat voor het kind fijn is. Daarnaast is een onderdeel van het afzwemmen dat kinderen met kleding aan gaan zwemmen. Op deze manier kunnen zij alvast vanaf de eerste zwemles oefenen met zwemmen met een T-Shirt aan.

   

 • Tijdens de zwemles dragen de kinderen waterschoenen, welke heb ik daar voor nodig en waarom?

  Kinderen dragen inderdaad tijdens de zwemles plastic gekleurde waterschoenen met een gesp. Wij hebben voor u een voorbeeld onderaan deze pagina geplaatst.
  Geen transparante kleur omdat wanneer een schoen tijdens het zwemmen per ongeluk uit gaat wij een transparante schoen niet snel meer kunnen herkennen op de bodem.
  Het gaat echt puur en alleen om deze waterschoenen. Waterschoenen van ander materiaal hebben teveel drijfvermogen. Hierdoor wordt de zwemtechniek op een nadelige manier beïnvloed.

  De reden dat kinderen plastic waterschoenen moeten dragen, is in verband met de veiligheid en hygiëne.
  Wanneer kinderen door de zwemzaal lopen is de kans op uitglijden op de natte vloeren een stuk minder.

  De waterschoentjes zijn eventueel voor € 11,50 verkrijgbaar bij onze zwemschool.
  Indien u hier gebruik van wilt maken, kunt u deze bestellen in onze webwinkel, u kunt hiervoor deze rechtstreekse link gebruiken Winkel – Sneller Leren Zwemmen

  Wanneer de bestelling is geplaatst, zullen wij er voor zorgen dat zodra dit voor ons mogelijk is,  wij de waterschoenen voor u meenemen naar de zwemles.

 • Wat zijn de kledingeisen voor het diplomazwemmen?

  Wanneer uw kind bezig is voor het zwem ABC  zal er tijdens het diplomazwemmen ook met kleding aan worden gezwommen. Natuurlijk gaan we dat voor het zover is tijdens de zwemlessen ook oefenen met de kinderen.

  • Het A-diploma:
   Wanneer uw kind bijna mag afzwemmen ontvangt het van de zweminstructeur een leuke kaart waarop staat dat we de laatste lessen voorafgaand aan het diploma zwemmen gaan oefenen met het zwemmen met kleding aan. De kinderen moeten dan het volgende aan tijdens de zwemles. Deze kleding kunt u in de kleedkamer al meteen aantrekken.
   –  Een zwembroek / bikini
   –  Een lange broek
   –  T-Shirt korte mouwen
   –  Sokken en waterschoenen
   Geeft u ook een plastic tas mee om de natte kleren in te kunnen doen.
  • Het B-diploma:
   Wanneer uw kind gaat starten met zwemmen voor het B-diploma zal uw kind iedere zwemles starten met het zwemmen met kleding aan. Deze kunt u voorafgaand aan de zwemles in de kleedkamer aantrekken. Het gaat om de volgende kleding:
   –  Een zwembroek / bikini
   –  Een lange broek
   –  T-Shirt met lange mouwen
   –  Sokken en waterschoenen
   –  Geeft u ook een plastic tas mee om de natte kleren in te kunnen doen.
   –  Zwembril mag
   Geeft u ook een plastic tas mee om de natte kleren in te kunnen doen.
  • Het C-diploma:
   Wanneer uw kind gaat starten met zwemmen voor het C-diploma zal uw kind ook iedere zwemles starten met het zwemmen met kleding aan. Deze kunt u voorafgaand aan de zwemles in de kleedkamer aantrekken. Het gaat om de volgende kleding:
   –  Een zwembroek / bikini
   –  Een lange broek
   –  Sweater met lange mouwen 
   –  Sokken en waterschoenen
   –  Regenjas
   –  Zwembril mag
   Geeft u ook een plastic tas mee om de natte kleren in te kunnen doen.
 • Waarom wordt de deur van de locatie niet meer open gedaan als ik iets te laat ben?

  De reden is veiligheid. Op het moment dat de zwemles is begonnen, liggen er veel kinderen in het water. Wanneer onze instructeur de deur open moet gaan doen voor een ouder die te laat is, betekent dit dat de instructeur de kinderen uit zijn of haar groep alleen moet laten en de zwemzaal moet verlaten. Er is dan minder toezicht dan wettelijk is toegestaan. Daarnaast heeft de overgebleven instructeur ook zijn/haar eigen groep met kinderen waar hij/zij de verantwoording voor heeft. Bij ons staat veiligheid op nummer 1 en vinden het onverantwoordelijk om de kinderen met minder toezicht dan noodzakelijk achter te laten. Daarnaast betekent het ook dat op het moment dat wij de deur voor u open moeten doen, de andere kinderen op dat moment geen zwemles krijgen.

  Wij adviseren u daarom om op tijd van huis te vertrekken zodat u kind rustig kan starten met de zwemles. Wanneer u namelijk een les mist kan deze ook niet worden ingehaald en dat zou zonde zijn. U dient tien minuten voor aanvang van de zwemles aanwezig te zijn zodat alle kinderen en instructeurs tegelijk met de zwemles kunnen beginnen en er geen oponthoud en onveilige situaties ontstaan.

   

 • Waar kan ik mijn kind afmelden voor een zwemles?

  U kunt uw kind afmelden voor de zwemles via het online volgsysteem (zwemscore). Hoe u dit doet, kunt u lezen op deze pagina.
  Wij willen u er op wijzen dat gemiste zwemlessen altijd voor eigen rekening zijn. Gemiste zwemlessen kunnen dus niet worden gerestitueerd of worden ingehaald. Meer hierover kunt u lezen in onze algemene voorwaarden.

 • Kan mijn kind een gemiste zwemles inhalen?

  Bij onze zwemcursussen is het niet mogelijk om gemiste lessen in te halen. In onze algemene voorwaarden vindt u hier meer duidelijkheid over. Deze algemene voorwaarden vindt u via deze link.

 • Mag ik kijken tijdens de zwemles?

  Wij hechten er veel waarde aan de ouders zoveel mogelijk te informeren over de dagelijkse gang van zaken binnen de zwemschool en de zwemontwikkeling van hun kind. Toch hebben wij ervoor gekozen om de zwemlessen zonder bijzijn van ouders te geven. Bij aanwezigheid van ouders, zijn de kinderen sneller afgeleid wat ten koste gaat van de leerprestaties van uw kind. De kinderen nemen voor de zwemles begint in de kleedkamer afscheid van de papa’s en de mama’s op het moment dat zij door de zweminstructeur worden opgehaald voor de zwemles. Onze ervaring is dat wanneer de kinderen eenmaal door het afscheidsmoment heen zijn, veel plezier hebben tijdens de zwemles. Vanzelfsprekend mag u, wanneer uw kind het moeilijk heeft bij het afscheid, zijn/haar lievelingsknuffel meegeven. Ouders verlaten hierna het pand en komen de kinderen na de zwemles weer ophalen waarbij de kinderen ook weer door de zweminstructeur naar de kleedkamer worden gebracht. De vorderingen van uw kind kunt u goed volgen via de online zwemscore en mochten er bijzonderheden zijn zullen wij u daarover contacten. Bij het afzwemmen voor een diploma wordt u wel uitgenodigd. Bij deze uitnodiging krijgt u gelijk meer informatie over het afzwemmen.

 • Ik zie ook wel eens andere zwemdiploma’s dan jullie afgeven, wat is het verschil?

  Onze zwemschool leidt op tot de diploma’s van de IFSTA. (International Federation of Swimming Teachers Associations) welke in Nederland wordt afgegeven door de ENVOZ. Het gaat  om een internationale diplomalijn die ook in het buitenland wordt gebruikt. Momenteel zelfs in 23 landen.  Het diploma is dus ook  in deze 23 landen erkend en herkenbaar. Andere zwemscholen kunnen er voor gekozen hebben de nationale diplomalijn hanteren van de NRZ. De eisen van deze diplomalijn zijn vergelijkbaar met onze internationale  diplomalijn van de ENVOZ. De diploma’s zijn gelijkwaardig aan elkaar en allebei rechtsgeldig.

 • Waar wordt er diploma gezwommen?

  De kinderen zwemmen hun diploma in het zwembad waar ze les krijgen. Zij hoeven hiervoor dus niet naar een andere locatie.

 • Is 1,5 uur zwemles niet te lang?

  Wij weten zeker van niet. Onze zwemlessen zijn zo opgebouwd dat speel- en leermomenten elkaar afwisselen. Fysiek gezien houden kinderen het makkelijk vol. Daarnaast hebben wij een aangename, afwisselende en uitdagende lesmethode wat er toe bijdraagt dat de motivatie en de concentratie hoog blijft bij de kinderen.